Google AdSense!

29 Mart 2011 Salı

Kanallar nedir? (AdSense)

Kanallar Nedir?
Kanallar, belirli sayfaların ve reklam birimlerinin performansı ile ilgili ayrıntılı raporlar görüntülemenizi sağlar. Sayfalar ya da reklam birimleri birleşimine bir kanal atayarak, büyük bir afişin performansına karşı bir bannerın performansını izleyebilir ya da motosiklet sayfalarınızı otomobil sayfalarınızla karşılaştırabilirsiniz. Her etki alanınızı izleyen bir kanal da oluşturabilir; böylece, tıklamaların nereden geldiğini görebilirsiniz. Kanallar, performans ve gelirleri izlemede kullanılabilse de, kazançlarınız ya da reklam hedeflemeniz üzerinde herhangi bir etkiye sahip değildir.
Seçebileceğiniz iki tür kanal vardır: URL kanalları ve özel kanallar.
URL Kanalları
Reklam kodunuzu değiştirmeden performansınızı takip etmek için URL Kanallarını kullanın. Tam veya kısmi bir URL girerek, sitenizdeki belirli sayfalarýn performanýsýný takip etmeye baþlayabilirsiniz
. Bir etki alanındaki tüm sayfları izlemek için üst düzey etki alanı adını girebilir ya da belirli bir dizinin altındaki tüm sayfaları izlemek için kısmi bir URL adresi girebilirsiniz. Tam URL girerek bu belirli sayfanýn performansýný izleyebilirsiniz.
Daha fazla bilgi için, lütfen URL kanallarını nasıl oluştururum? bölümünü okuyun.
URL kanalları yalnızca içerik sayfalarına yönelik AdSense için kullanılabilir. Arama performansınız için AdSense'i izlemek isterseniz, lütfen özel kanalları kullanın.

Özel Kanallar
Özel Kanallar, belirli reklam birimlerinin performansını belirlediğiniz kritere göre takip etmenize olanak tanır. Kanala özel reklam kodunuzu sayfalarýnýza kopyalayarak, bir URL adresleri aralýðýndaki birden çok deðiþkeni izleyebilirsiniz. Özel kanalları farklı reklam biçimlerinin performansını izlemek için ay da farklı sayfa konularını başka sayfalarla karşılaştırmak için kullanın. Nasıl özel kanal oluşturup atayacağınızı öğrenmek için lütfen Özel kanalları nasıl oluştururum? bölümünü okuyun.
Ayrıca herhangi bir özel kanalı, reklamcıların reklamlarını yayınlamak için seçebileceği bir reklam yerleşimine dönüştürebilirsiniz.
İpucu: AdSense birim raporlama kullanarak özel kanallar için benzeri bir izleme işlevine sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder