Google AdSense!

19 Nisan 2011 Salı

Şeker Hastalarına Müjde: Şeker Otunun Faydaları

Anavatanı Paraguay olan şeker otu 1500 yıldır bu ülkede tatlandırıcı olarak tüketilmektedir. Asıl adı steviya olan bu bitkinin yaprakları hem taze hem de kurutularak tüketilmelidir.
Ülkemizde Akdeniz Üniversitesi’nde üretilmeye başlanan şeker otu hakkında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarla bitkileri bölüm başkanı Prof.Dr.Kenan Turgut bitki hakkında bilgilerini şöyle anlattı. Bu bitkinin on büyük özelliği içerdiği farklı tipteki tatlandırıcı kurutulmuş haldeki şeker otu yaprakları normal şekerden 10-15 kat daha tatlıdır.
İşlenecek toz haline getirilmiş şeker otu yaprakları şekerden 200-300 kat daha tatlıdır. Şeker otu ektresinin en büyük özelliği doğal tatlandırıcı ve diyet gıdası olarak hiçbir zaman kalori ,yağ sakarin ve toksit maddeler içermemesidir. %100 doğal olan bu ürün diyabet hastaları rahatıkla kullanabilir diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Brezilya,Hindistan,Japonya tatlandırıcı olarak kullanılan bu bitki ülkemizde ikl defa Akdeniz Üniversitesi’nde üretiliyor. Şuanda Antalya 10 dekor alanda üretime başlandı yılda üç defa hasat edebilen şeker oru diyebet hastaları için büyük bir umut olacaktır. Şeker otu kandaki şekeri düşürdüğü gibi kalp damar hastalıklarına da iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmış olduğunu vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder