Google AdSense!

18 Nisan 2011 Pazartesi

Windows’unuza Bakım Yapın

Yavaşlayan Windows’unuza artık bir bakım yapmanızın zamanı gelmedi mi? Genel olarak bütün windows sistemleri bir süre sonra yavaşlar. Artık durma noktasına gelen windowsları kurtarmanın tek yolunun format olmadğını bu konuda ispatlayacağız. Bunun için bir porgram kullanacağız. Aslında bu program çok biliniyor ama yeteri kadar kullanıcının bilgisayarında kayıtlı değil. Neyse lafla peynir gemisi yürümez derlermiş. Öyleyse hadi Windows’umuzu hızlandıralım.

Advanced SystemCare

Programun resmi sitesinden indirmek için tıklayınız.
Bu programı orjinal bir şekilde kullanmanızı şiddetli bir şekilde öneririm.Gerçekten işe yarıyor. Neyse şimdide nasıl kullanacağımıza geçelim ;

Programı indirdikten sonra klasik bir yükleme aşaması var. Kısaca bütün talimatları next’liyoruz. Ve programımız açıldığında “Windows Bakımı” butonuna tıklıyoruz. Ardından tara diyoruz. Ve program windowsumuzdaki hataları tarıyor. Ve ardından onar diyoruz. Bu işlemlerin ne işe yaradığını söylemek gerekirse ;
  • Casusyazılım kaldır : Sisteminizdeki casus yazılım,reklam yazılımları veya başka türden bilgisayarınızı yavaşlatıcı programları kaldırı.
  • Kayıt düzelt : Bu işlemde kayıt defteri yani regeditteki kayıt girdilerini düzeltme işlemi uygulanır.
  • Gizliliği süpür : Geçmiş,çerez vb. tarayıcı kalıntıları temizlenir.
  • Çöpdosya temizle : Sisteminizdeki gereksiz dosyalar temizlenir.
Windows Bakımı aşamasının ardından Sistem Tanıla aşamasına geçiyoruz. Bu aşamada performans analizi yapılır ve sisteminizin daha verimli çalışması amacıyla gerekli testler yapılır ve bu testler doğrultusuna sisteminiz en performanslı hale getirlir. Bu işlemdede basit bir şekilde 2 kere butona tıklıyacağız. İlk önce tara deyip sorunları bulacak ve sonra da onar deyip sorunları temizleyecek olan programın bu aşamada yaptığı işler ise şu şekilde sıralanabilir ;
  • Sistemi Eniyile : Bu bölümde sistemin en iyi çalışması için gereken bütün işlemler yapılır. Ve sistem en iyi çalıştırılır hale getirilir.
  • Güvenliği Savun : Sisteminizin en büyük duşmanlarından biride güvenliği tehdit edici yazılımlardır. Bu işlemde bu yazılımlar bulunup temizlenir.
  • Disk Birleştir : Windows’ta kullanım süreci arttıkça dosyalar dağınıklarşır. Buda sistemin iş yapma kapasitesini azaltır. Sistem ihtiyacı olduğu dosyayı aradığı yerde bulamayınca sistem harddisk içinde aramaya başlar. Buda zaman kaybı demektir.
  • Güvenlik Analizi : Korsan ayarları tarar.
Bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarınzda bayaa bir yük azalması ve bunun sonucunda bir hızlanma göreceksiniz. Bu işlemlere ayrıetten birde yardımcı programlar bölümüne bakalım. Burda çalıştırabileceğiniz bütün programları çalıştırın derim. Gerçekten işe yarıyacak. Umarım bu bilgiler yararlı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder